Bestellen op AliExpress voor beginners

Veelgestelde vragen

Hoe werkt AliExpress?

AliExpress is een marktplaats (zoals Marktplaats.nl of eBay) waar verschillende verkopers hun waren aanbieden. De site is onderdeel van de Alibaba Group, een groot Chinees conglomeraat. De website zelf verkoopt dus niets maar bied derde partijen de mogelijkheid om hun producten internationaal aan te bieden. Het zal je opvallen dat de prijzen erg laag zijn. Dit komt omdat de handelaars vaak maar één stap verwijderd zijn van de fabrikant en geen grote winstmarges pakken.

De kwaliteit van producten verschilt sterk per productgroup en individuele handelaren. Lees de reviews en doe je huiswerk om een miskoop te voorkomen.

Hoe kan ik op AliExpress betalen?

Je kan een bestelling bij AliExpress betalen met iDeal, PayPal of met een creditcard.

Moet ik invoerrechten of BTW betalen over mijn bestelling uit China?

Sinds 1 juli 2021 betaal je altijd BTW over goederen die je koopt buiten de EU. Voorheen betaalde je voor bestellingen onder de € 22 geen belasting. De prijzen die je betaald op AliExpress zijn inclusief BTW, je hoef dus geen inklaringskosten of douannekosten te betalen.

Voor producten boven de € 150 betaal je ook invoerrechten, hoeveel is afhankelijk van het type product.

Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Voordat je een bestelling plaatst staat altijd op de productpagina aangegeven wat de verwachte levertijd is van deze bestelling. Gemiddeld duurt het zo'n twee weken voordat je een bestelling ontvang.